Топ 10 земји со најбрз интернет

ОБЈАВЕНО НА:

Дал исте се запрашале во кои земји има најбрз интернет? Business Insider повикувајќи се на годишното рангирање на земјите според брзината на интернетот, направи рангирање на земјите со најбрз интернет.

Се разбира, Македонија не е на листата на 10те земји со најбрз интернет и со брзина од 8.82 Mbps се наоѓа на 68. позиција. Во споредба со земјите од регионот Македонија има за малку побрз интернет само од Босна и Херцеговина, Црна Гора и Албанија.

Во продолжение следат 10. земји со најбрз интернет.

10. Швајцарија — 29.92 Mbps

11. Switzerland — 29.92 megabits per second

9. Унгарија — 34.01 Mbps

9. Hungary — 34.01 megabits per second

8. Луксембург — 35.14 Mbps

8. Luxembourg — 35.14 megabits per second

7. Холандија — 35.95 Mbps

7. The Netherlands — 35.95 megabits per second

6. Белгија — 36.71 Mbps

6. Belgium — 36.71 megabits per second

5. Романија — 38.6 Mbps

5. Romania — 38.6 megabits per second

4. Норвешка — 40.12 Mbps

4. Norway — 40.12 megabits per second

3. Данска — 43.99 Mbps

3. Denmark — 43.99 megabits per second

2. Шведска — 46 Mbps

2. Sweden — 46 megabits per second

1. Сингапур — 60.39 Mbps

1. Singapore — 60.39 megabits per second