Почнуваат продажбите на помодерни електрични тротинети од Xiаоmi

ОБЈАВЕНО НА:

Компанијата Xiаоmi од Кина го објави почетокот на продажбите на својот нов електричен скутер. Стартот е најавен за 18 мај, а моделот се нарекува Sеgwаy Ninеbоt Аir T15. Цената е 422 долари, а интересно е уште и тоа дека Ninеbоt Аir T15 e мал и доста лесен.

Тежината му е само 10 килограми. Има невообичаен дизајн, моќни батерии за своите димензии и има одлични кочници.

Управувачот на скутерот има дисплеј во центарот, кој ги покажува основните параметри: брзина, ниво на батерија и таканаречен електричен тротинет кој можеда се поврзе и со смартфон.

Една од карактеристиките на тротинетот е дека тој може да се собере до многу компактни димензии. Максималната издржливост на товар на скутерот е 100 килограми, а максималната брзина 20 км/ч. Cо eднo полнење на батеријата може да бидат изминати 12 км растојание.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK