Комплетот Envo го претвора велосипедот во моторна санка (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Веќе се видени комплети за претворање на традиционалните велосипеди со електричен погон или за претворање за санкање на снег со педали. Електричниот комплет SnowBike оди еден чекор напред, со оглед на тоа што ги комбинира двете. Произведен од канадаската компанија за електрична мобилност Envo, комплетот е наменет за употреба со постојните планински велосипеди.

Во основа на прилагодувањето е алуминиумското тело на багажот, кое го заменува задното тркало. Таа вклучува гума со заштита, одговарачка за овие моторни саканки, која преминува на моторот од 1200 вати одзади од главниот дел одгоре и на долната страна на серијата од полиетиленски ролки на дното.

Постоечкиот ланец доставува моќност од педалите на возачот прикачен на страната на моторот, додека литиум-јонската батерија 48B/17,5 Ah ја обезбедува потребната електрична моќност.

 

Сензорот го препознава возачот кој ги врти педалите, давајќи сигнал на моторот да почне соодветно. Ако има желба, тој може да се активира без да се вртат педалите, со помош на прекинувач за палец кој е монтиран на управувачот. Исто така има LCD контролен панел, кој покажува податоци како што се поставување на поддршка на моторот, брзина на струја и нови на полнење на батеријата.

За релативно тврд снег, корисниците можеби ќе посакаат да го задржат постојното предно тркало. За подлабок и појасен снег, вклучениот адаптер дозволува да го замените тоа тркало со сноуборд, користејќи свој сопствен и купен од Envo како дополнителен додаток.

Според компанијата, комплетот обезбедува максимална брзина со моторна помош од 18 км/ч и домет од околу 10 километри или два часа употреба при осум часовно полнење на акумулаторот. Треба да се напомене дека должината на ланецот треба да се коригира и задниот менувач треба да биде отстранет, така што инсталирањето не е нужно така што инсталацијата може брзо да го направи тоа без никаква помош.

Во моментов Envo Electric SnowBike Kit е достапен за предвремена нарачка, а цената е 2.789 канадски долара (околу 2.145 американски долари), но во оваа сума не е вклучена батеријата, која чини дополнителни 895 канадски долари (699 американски долари).

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK