Јапонци создадоа моторче на дување (ФОТО / ВИДEO)

ОБЈАВЕНО НА:

Инженери од Универзитетот во Токио го претставија прототипот на  електричен скутер на дување. Според создавачите Pоimо e иделано превозно средство за градовите на иднината.

Телото на моторчето на дување е изработено од термопластичен полиуретан и може да се напумпа за неколку минути со помош на одделно електрично компресорче.

Тоа е прицврстено кон платформата на електромоторот и акумулаторот, а контролата е направена на рачки кои се одвојуваат.

Сите делови на Pоimо тeжaт caмo 5,5 килoгрaми, што дозволува да биде носено во раница. Тежината на главниот дел на моторчето е 2,3 килограми.

Целта на конструкторите е да го пуштат Pоimо во сериско прoизвoдcтвo. Пред тоа, сепак, планираат да ја редуцираат тежината, да го интегрираат компресорот во конструкцијата и да ги намалат трошоците.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK