Alfa Romeo ќе повика на сервис модели на Giulia и Stelvio

ОБЈАВЕНО НА:

Поради проблеми со IBS (Integrated Brake System) Alfa Romeo ќе повика на сервис над 6.000 возила од моделите Stelvio и Giulia.
Oвој IBS модул (Интегриран систем за сопирање) може да е неисправен. Toa може да предизвика дефект на ABS системот, зголемувајќи го ризикот од несреќа.

Возилата на Alfa Romeo од моделите Stelvio и Giulia погодени од ова повлекување се произведени помеѓу 16 јануари 2019 и 15 февруари 2021 година.

Alfa Romeo recall code: 6334
Affected models: Giulia, Stelvio
Vehicle numbers (worldwide): 56

Source: Rapex Alert 37/2021 A12/01312/21

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK