ВИДЕО: Fiat 500 со мотор од Kawasaki Ninja

Лудост или не, меѓутоа еден авто ентузијаст успеа на Fiat 500, популарно познат и под називот Cinquecento, вгради мотор од Kawasaki Ninje ZX-14R од 2012 година.

На овој автомобил од 1995 година чија тежина изнесува 700 кг, успеал да вгради мотор со 250 кг, а резултатот повеќе од адреналински. На видеото кое се појави на YouTube овој автомобил одлично се снаоѓа на свиоците на патеката во италијанскиот град Кастелето ди Брандуѕо. Звукот!? Феноменален.