Каква бојата тие е автомобилот таков ти е карактерот

ОБЈАВЕНО НА:

Бојата на возилото може да каже многу за неговиот сопственик, а ова го зборуваат психолозите кои врз основа на тоа која боја се преферира успеваат да изградат профил на личноста која е зад воланот.

Според нив белата боја ја претпочитаат лица кои се уверени во своите способности и сакаат да доминираат над другите. Покрај тоа сопствениците на бели автомобили се внимателни, прецизни и имаат естетски префинет вкус.

Автомобилите во црно ги избираат тие кои имаат повеќе власт над другите. Сопствениците на таквите автомобили се решителни, сериозни и неприкосновени лидери во животот. Црните возила се претпочитани од личности кои се сигурни во себе и имаат богато животно искуство.

Луѓето кои сакаат да се истакнат меѓу толпата и да привлечат внимание претпочитаат автомобили со црвена боја. Сопствениците на такви автомобили чекорат безгрижно и весело во животот и имаат многу добро развиено чувство за убавина.

Возачи кои го сакаат брзиот ритам на животот, најчесто избираат автомобил во сива боја. Сопствениците на таквите автомобили дејствуваат своеглаво, брзо донесуваат одлуки и се способни да направат неколку работи одеднаш.

Зелена или смарагдна боја избираат лицата кои исто така се решителни и на кои не им е чудно чувството за супериорност над другите. Покрај тоа автомобил во таква боја зборува за нивната чувствителна душа, повлечена од природата.

Сини или светлосини автомобили се избираат од луѓе кои се дискретни и способни да ги контролираат емоциите. Духовните импулси и подвизи се нешто непознато за нив.

Конзервативците, пак, претпочитаат кафени автомобили. За сопствениците на возила со ваква боја во жиототот е важна стабилноста и довербата во иднината. Оние кои избираат нијанси на кафената боја се посветени на семејството и со скептично гледаат на секакви иновации во животот.