Pirelli направи звучник со форма на гума

ОБЈАВЕНО НА:

Од Pirelli објавија дека во соработка со италијанскиот производител на луксузни автомобилски аудио системи IXOOST, разработиле специјален звучник со дизајн инспириран од светот на автомобилските спортови особено во Формула 1.

Звучникот на Pirelli-Pirelli P Zero Sound, која се произведува од IXOOST и се завршува рачно оди со Bluetooth 4.0 поврзаност со мобилните, моќен засилувач со процесор со дигитален сигнал (100 вати), 100-милиметарски звучник и 25-милиметарски високотонец.

Pirelli P Zero Sound, е со дијаметар од 330 милиметри и се нуди со девет различни бои кои одговараат на искористените смеси на гуми и нивната главна цел на употреба.