Моден додаток за појасите за безбедност

ОБЈАВЕНО НА:

Со години брендот Renault го насочува своето внимание кон безбедноста на патот преку различни кампањи со социјална одговорност.

Последната иницијатива е лансирањето на моден додаток за безбедносни појаси наречен VIVE, кој го засега проблемот со некористењето на безбедносни ремени.

Меѓу 200 и 300 луѓе годино загинуваат бидејќи биле без безбедносен ремен. Renault го адресира проблемот така што на безбедносниот ремен му додава интересен додаток, кој ја изразува индивидуалноста и естетиката на возачите и патниците.

Додатокот VIVE е во колекција од три дизајни, насочени кон три клучни целни групи: мажи, жени и деца во партнерство со извесни брендови после соодветните аудиториуми.