среда, октомври 24, 2018

Десет најчести причини за сообраќајни несреќи

Сообраќајните несреќи за жал станаа секојдневие низ светот, а причините за нив се различни. Бројката на несреќи секојдневно се зголемува, а со тоа и жртвите, па се прави сè што може за нивно намалување. Со оглед на тоа што причините се многубројни во продолжение можете да видите десет од нив кои важат за најчести. Замор и исцрпеност Заморот преовладува како причинител за сообраќајни несреќи со најтешки последици. Заморени возачи прават грешки кои не се плод на незнаење туку на лоша концентрација и поспаност. За да го избегнете лошиот епилог на возењето ви препорачуваме да не седнувате зад волан кога сте заморени и ненаспиени. Во текот на возењето, особено на долгите дестинации треба да правите паузи што е можно почесто. ВО секој автомобил треба да се најде барем едно шише со вода и нешто благо, кои во моментите на умор ја креваат концентрацијата на возачот. Непридржување кон сообраќајните правила Кога се работи за безбедноста при возење најважниот дел е квалитетната обука на возачот на која се совладуваат детално сообраќајните правила. Квалитетната обука на возачот во авто школата мора да ги опфати и теоретските часови на кои се усвојува и материјалот за правилата на возење. После тоа следува сеопфатна возачка обука на теренот, при која возачите ги премнуваат порано научените правила. Добро е возачите одвреме навреме да го обновуваат материјалот бидејќи можеби заборавиле доколку подолг период не возат. Стрес Психофизичката состојба на возачот значително влијае на безбеноста во сообраќајот поради смалување на способноста за перцепција и брзина на реагирање после стрес. Доколку возачот е под стрес покрај приватните случува најдоброто решение е да направи пауза или да се откаже од возењето. Техничка неисправност на возилото Често се случува возачите да не ја проверат детално исправноста на возилото пред да тргнат на пат. Проверката на исправноста е многу важна навика која треба да се применува веднаш по вадењето на возачка дозвола. Неиправноста на системот за сопирање, светлата и другите делови може да биде причина за судири со фатални последици. Лоши временски услови Магла и смалена видливост на патот спаѓаат во најголеми причини за сообраќајни несреќи. Зимските услови, снег, дожд и поледица бараат дополнителна опрема, но и големо внимание бидејќи тогаш управувањето со моторните возила бара големо искуство. На нашите патишта потојат делници кои се многу незгодни за возење низ магла или на снег, па затоа треба да се избегнуваат. Метеж во сообраќајот Зголемениот интензитет на возила во одредени правци е карактеристика за летниот период и годишните одмори. Имајќи во вид и други фактори како што се заморот и топлината, веројатноста од судир на отворен пат е далеку поголема. Доколку мора да возите на делови од пат каде е голем метеж планирајте почести паузи. Проверете ја состојбата на гумите и техничката исправност пред тргнување на пат. Пребрзо возење Неприлагодената брзина може да биде погубна во случај на сообрачајна несреќа бидејќи тогаш последиците се драстично поголеми. Освен пропишаните брзини треба на ум да се имаат и услови на патот како што се работи, одрони... Возење под дејство на алкохол Возењето во алкохолизирана состојба е многу честа причина за сообраќајни несреќи во градска средина особено за време на викенд и за време на поголеми празници. Возењето под дејство на алкохол мора апсолутно да се избегне. Доколку планирате да патувате на прослава тогаш испланирајте однапред кој ќе ве однесе дома. Малку подобра организација може да спаси повеќе животи. Незгодни мотоцикли и велосипеди Во летните месеци на улиците е присутен поголем број на мотоцикли и велосипеди кои неретко се вистински предизвик во сообраќајот. Причина за тоа е што велосипедистите и мотоциклистите не се придржуваат секогаш на правилата во сообраќајот и не носат адекватна опрема. Посебен проблем е тоа што тие не се доволно видливи за другите учесници во сообраќајот. Користење мобилни телефони Иако е забрането користењето на мобилни телефони во текот на возењето тоа е навика која тешко се менува. Со закон е предвидена казна за возачите кои телефонираат, но бројот на прекршоци не се смалува. Утврдена е поврзаност меѓу користењето на мобилен телефон во текот на возењето и зголемениот број на несреќи. Советот е телефоните да се исклучат пред возење за повиците и пораките да не му пречат на возачот и да не му го одземаат вниманието.

Десет најчести причини за сообраќајни несреќи

Сообраќајните несреќи за жал станаа секојдневие низ светот, а причините за нив се различни. Бројката на несреќи секојдневно се зголемува, а со тоа и жртвите, па се прави сè што може за нивно намалување. Со оглед на тоа што причините се многубројни во продолжение можете да видите десет од нив кои важат за најчести. Замор и исцрпеност Заморот преовладува како причинител за сообраќајни несреќи со најтешки последици. Заморени возачи прават грешки кои не се плод на незнаење туку на лоша концентрација и поспаност. За да го избегнете лошиот епилог на возењето ви препорачуваме да не седнувате зад волан кога сте заморени и ненаспиени. Во текот на возењето, особено на долгите дестинации треба да правите паузи што е можно почесто. ВО секој автомобил треба да се најде барем едно шише со вода и нешто благо, кои во моментите на умор ја креваат концентрацијата на возачот. Непридржување кон сообраќајните правила Кога се работи за безбедноста при возење најважниот дел е квалитетната обука на возачот на која се совладуваат детално сообраќајните правила. Квалитетната обука на возачот во авто школата мора да ги опфати и теоретските часови на кои се усвојува и материјалот за правилата на возење. После тоа следува сеопфатна возачка обука на теренот, при која возачите ги премнуваат порано научените правила. Добро е возачите одвреме навреме да го обновуваат материјалот бидејќи можеби заборавиле доколку подолг период не возат. Стрес Психофизичката состојба на возачот значително влијае на безбеноста во сообраќајот поради смалување на способноста за перцепција и брзина на реагирање после стрес. Доколку возачот е под стрес покрај приватните случува најдоброто решение е да направи пауза или да се откаже од возењето. Техничка неисправност на возилото Често се случува возачите да не ја проверат детално исправноста на возилото пред да тргнат на пат. Проверката на исправноста е многу важна навика која треба да се применува веднаш по вадењето на возачка дозвола. Неиправноста на системот за сопирање, светлата и другите делови може да биде причина за судири со фатални последици. Лоши временски услови Магла и смалена видливост на патот спаѓаат во најголеми причини за сообраќајни несреќи. Зимските услови, снег, дожд и поледица бараат дополнителна опрема, но и големо внимание бидејќи тогаш управувањето со моторните возила бара големо искуство. На нашите патишта потојат делници кои се многу незгодни за возење низ магла или на снег, па затоа треба да се избегнуваат. Метеж во сообраќајот Зголемениот интензитет на возила во одредени правци е карактеристика за летниот период и годишните одмори. Имајќи во вид и други фактори како што се заморот и топлината, веројатноста од судир на отворен пат е далеку поголема. Доколку мора да возите на делови од пат каде е голем метеж планирајте почести паузи. Проверете ја состојбата на гумите и техничката исправност пред тргнување на пат. Пребрзо возење Неприлагодената брзина може да биде погубна во случај на сообрачајна несреќа бидејќи тогаш последиците се драстично поголеми. Освен пропишаните брзини треба на ум да се имаат и услови на патот како што се работи, одрони... Возење под дејство на алкохол Возењето во алкохолизирана состојба е многу честа причина за сообраќајни несреќи во градска средина особено за време на викенд и за време на поголеми празници. Возењето под дејство на алкохол мора апсолутно да се избегне. Доколку планирате да патувате на прослава тогаш испланирајте однапред кој ќе ве однесе дома. Малку подобра организација може да спаси повеќе животи. Незгодни мотоцикли и велосипеди Во летните месеци на улиците е присутен поголем број на мотоцикли и велосипеди кои неретко се вистински предизвик во сообраќајот. Причина за тоа е што велосипедистите и мотоциклистите не се придржуваат секогаш на правилата во сообраќајот и не носат адекватна опрема. Посебен проблем е тоа што тие не се доволно видливи за другите учесници во сообраќајот. Користење мобилни телефони Иако е забрането користењето на мобилни телефони во текот на возењето тоа е навика која тешко се менува. Со закон е предвидена казна за возачите кои телефонираат, но бројот на прекршоци не се смалува. Утврдена е поврзаност меѓу користењето на мобилен телефон во текот на возењето и зголемениот број на несреќи. Советот е телефоните да се исклучат пред возење за повиците и пораките да не му пречат на возачот и да не му го одземаат вниманието.

Македонија доби шампион: Бузалковски го освои Европскиот шампионат (ФОТО/ВИДЕО)

После минатогодишното крштевање во БМУ Европскиот брзински шампионат во мотоциклизам, годинава Македонија доби шампион во најмалата класа во ова натпреварување СП 125. Христијан Бузалковски после обезбедувањето на 11 подиуми на 11 трки се најде на првото место во генералниот пласман и со вкупно 251 бод без конкуренција ја освои титулата. Бузалковски доминираше уште од стартот на сезоната и забележа седум победи, три втори и едно трето место на трките кои се возеа во текот на 2018 година. „Презадоволен сум. Успеавме да ја освојам титулата и сум пресреќен. После толку многу успони и падови успеавме да дојдеме до врвот на крајот од сезоната и се чувствувам одлично Морам да признаам дека ова немаше да се случи доколку зад мене не беше мојот тим Ендуро тим Водно, официјалниот спонзор Компанија Велковски и другите помагатели кои беа до мене во текот на сите овие трки. СИте тие веруваа во мене и во мојот талент и можам само да им бидам благодарен“, коментираше Бузалковски. Тој триумфираше во БМУ шампионатот, но со оглед на тоа што овие трки кои се возеа на патеките во Сер (Грција), Плевен (Бугарија) и Аданката (Романија), секоја од земјите си организира и свој шампионат. Бузалковски како гост се бори и за титулата во првенството на Бугарија, па може да се избори за уште една титула. „До крајот на сезоната останува уште една трка. Таа е од Националниот шампионат на Бугарија. Со оглед на тоа што возев на трките и досега кои се бодуваа двојно и за БМУ и за шампионатот на Бугарија, во трка сум и за титулата во шампионатот на нашиот источен сосед“. Ова не значи дека Бузалковски и неговиот тим ќе запрат со работа бидејќи тие веќе работат на планот за следната сезона. Веќе се подготвува теренот за 2019 година каде ќе има сигурно нови цели и зголемени амбиции после она што се случи во оваа сезона. „После завршувањето на трките сигурно нема да запреме со работа. Ние ќе продолжиме со напорни тренинзи и понатаму бидејќи ќе имаме многу работа за следната година. Следува интересен период за нашата публика, но официјалното претставување на плановите за 2019 година ќе биде за неколку недели“, изјавува Бузалковски. За него ова беше втора сезона во БМУ и сезона во која блесна на патеката и доминираше во однос на конкурентите. Тој е активен од 2015 година, но од минатата година доби поддршка од тимот на Ендуро тим Водно и тргна во походот на добри резултати. https://www.facebook.com/HristijanBuzalkovski71/videos/1704937726281601/ Инаку, сезонава тој возеше и во класата Ф600 каде настапи на три трки. Се очекува во 2019 година да посвети доста внимание и на натпреварите во повисоката класа, па секако се очекуваат и уште поголеми успеси.

Моден додаток за појасите за безбедност

Со години брендот Renault го насочува своето внимание кон безбедноста на патот преку различни кампањи со социјална одговорност. Последната иницијатива е лансирањето на моден додаток за безбедносни појаси наречен VIVE, кој го засега проблемот со некористењето на безбедносни ремени. Меѓу 200 и 300 луѓе годино загинуваат бидејќи биле без безбедносен ремен. Renault го адресира проблемот така што на безбедносниот ремен му додава интересен додаток, кој ја изразува индивидуалноста и естетиката на возачите и патниците. Додатокот VIVE е во колекција од три дизајни, насочени кон три клучни целни групи: мажи, жени и деца во партнерство со извесни брендови после соодветните аудиториуми.
ЗАБРАНЕТО КОПИРАЊЕ